met Dana Ilia

IMG_1675

Dana Ilia is een sopraan die behoort tot de nieuwe generatie zangers, groot geworden in de  ‘kweekvijver’ van de Nederlandse Opera. ”Zingen is een heerlijke roep van binnen uit, waar ik al heel vroeg aan toegegeven heb, in mijn geboortestad Zadar (Kroatië). Als zesjarige stond ik de hele buurt te vermaken op de warme zomeravonden, gewoon zingend, midden op het plein… Mijn zangstudie begint in Belgrado aan het Mokranjac Muziekgymnasium en gaat verder via Salzburg  en Wenen naar het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium., Masterclasses van Cristina Deutekom, Jekaterina Joffel, Opera studio Nederland en de Jekerstudio in Maastricht, waar ik nog steeds gecoacht wordt door Gemma Visser. Alles wat ik tot nu toe op de planken en in concertzalen heb gezongen kan gezien worden als een lange ’try out’, vaak onderbroken en tegelijk gevoed en geïnspireerd door ‘het gewone leven’.

DNO –producties: Die Fledermaus; Die Frau ohne Schatten; De Neus; Madama Butterfly; Tannhäuser, Der kleine Ring des Nibelungen

http://www.danailia.com